ОНЛАЈН ПРОЦЕНА ЗНАЊА МАЛИХ МАТУРАНАТА И ПРИПРЕМЕ ЗА ЗАВРШНИ ИСПИТ
ОНЛАЈН ПРОЦЕНА ЗНАЊА МАЛИХ МАТУРАНАТА И ПРИПРЕМЕ ЗА ЗАВРШНИ ИСПИТ

Како би се што боље припремили за пробу пробног Завршног испита, пробни Завршни испит и сам Завршни испит, дигиталним припремама у виду задатака и снимљених припремних емисија можете приступити уз помоћ линкова које ћете пронаћи у даљем тексту.

22, 23 и 24. априла осмаци у Србији ће по први пут имати прилику да самостално процене своје знање и припремљеност за будући завршни испит, путем једне онлајн платформе за електронско учење. На адреси https://www.mojaucionica.gov.rs наћи ће се задаци из математике, матерњег језика, као и задаци за комбиновани тест (физика, историја, географија, биологија и хемија), на српском и на још осам мањинских језика, а на основу којих ће ученици моћи да процене шта од градива за малу матуру добро познају, а шта све још треба да науче и поправе до јунског Завршног испита.

Ученик може само једном да приступи платформи и када приступи рад му је ограничен на одређен временски период. Исто ће бити и на пробном Завршном испиту, а резултате ће у вечерњим сатима у складу са упутством преузети и сами вредновати свој рад.

Поред провере свог знања, осмаци имају још један бенефит – научиће да користе онлајн платформу за тестирања.

Недељу дана пре саме провере знања, ученици могу да приступе овој платформи, на основу приступних параметара које су добили од својих разредних старешина, и да провежбају коришћење платформе на једноставном тесту, који је само за ту намену постављен.

Препоручујемо да ученици раде ово тестирање самостално, без помоћи литературе или родитеља, како би стекли реалну слику о својим знањима, а  на основу тога, најбоље искористили преостало време за припреме до Завршног испита.

У оквиру припрема за Завршни испит и наставе на даљину која се спроводи услед настале ситуације и обуставе рада због пандемије COVID – 19, а у циљу што ефикаснијег укључивања у савремене облике учења на сајту rtv.rs, у одељку “Дигиталне припреме за малу матуру”  , ученици сваког радног дана могу да погледају изабране задатке као припрему за малу матуру. Видео прилози обухватају задатке из седам предмета који су обухваћени Завршним испитом и емитују се почев од 25. марта 2020. године.

Радио-телевизија Војводине прошле недеље отпочела је емитовање школских часова за осмаке са платформе “Моја школа”, Радио -телевизије Србије.

Предавања су доступна на следећем   ЛИНКУ

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group