Организација наставе од 15.марта 2021.године
Организација наставе од 15.марта 2021.године

У складу са препорукама Кризног штаба од 12. марта 2021. године а у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Србији донета је одлука да ће се настава за ученике основних школа од понедељка 15. марта до петка 19. марта 2021. реализовати на следећи начин:

  • За ученике од 1. до 4. разреда по устаљеном распореду у простору школе у две смене уз поштовање свих предложених епидемиолошких мера заштите
  • За ученике од 5. до 8. разреда настава ће бити организована на даљину преко Google учионица и свакодневно по устаљеном распореду у реалном времену (смена као да се настава реализује у школи) преко Google Meet састанака. Наставници су у обавези да реализују часове, а ученици да присуствују истим. Изостанци ученика биће евидентирани у електронском дневнику.

На одржаној седници Одељењског већа договорено је да ће одређене писмене провере планиране за овај период бити одложене и планиране по повратку у школу.

Директор школе је у обавези да поред запослених упозна ученике и родитеље са новим начином организације образовно-васпитног рада путем наставе на даљину, као и са њиховим обавезама, правима и улогама. У прилогу се налази временски оквир са планираном сатницом почетка и завршетка сваког часа, као и пауза између часова у трајању од 10 минута, предвиђених за одмор и обављање других потреба ученика и наставника. Такође у прилогу достављамо и Информације за ученике, које дефинишу права и обавезе ученика, које су дефинисане на основу правилника и уочених проблема у претходном периоду наставе на даљину.

Време организације часова и наставе на даљину

Информације за ученике

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group