Почетак нове школске године
Почетак нове школске године

Поштовани родитељи и наши драги ученици,

време је да се вратите у школске клупе и да наставимо тамо где смо стали.

У складу са ситуацијом која влада у целом свету, наставу и редовне активности школе, заштитне мере… морамо прилагодити тренутној ситуацији и могућностима.

Како смо школа која има већи број ђака и одељења која броје преко 20 ученика, настава ће бити организована на следећи начин:

* Ученици од првог до четвртог разреда долазиће у школу свакодневно у две групе и то групу А која чини прву половину одељења и групу Б која чини другу половину одељења по следећој сатници:

прве недеље од 8 до 10.20 часова група А, а од 10. 45 до 12.30 часова група Б. Смене ће се мењати на недељном нивоу, као и до сада.

Од 13.30 часова почиње настава за ученике од петог до осмог разреда, по распореду часова, али група А тј. прва половина ученика из одељења наставу похађа у школи, а група Б наставу прве недеље похађа на даљину. Следеће недеље групе се ротирају, па група Б наставу прати у школи, а група А на даљину. Како би то значило да група А наставу у школи увек похађа у поподневној смени, а група Б у преподневној смени, долазак група ротираћемо на месечном нивоу или на крају првог квартала, што ће бити одлучено да активу директора и једнако за све школе у Зрењанину, а о чему ћете бити благовремено обавештени преко одељењских старешина. Распоред звона и време задржавања у школи налази се у прилогу који следи.

Распоред звона у измењеним условима рада

Ученици, чији су се родитељи изјаснили да наставу прате на даљину, прате програм на РТСу, добијају задатке од наставника и долазе да одговарају и раде провере у школу.

Како би смо избегли ширење заразне болеси која је последњих месеци присутна у нашој свакодневници морамо водити рачуна о хигијени и спроводити мере заштите, те стога:

*родитељи ученика неће моћи свакодневно да улазе у простор школе

*морамо сви носити заштитне маске, они који због здравствених потешкоћа не могу да их носе, носиће заштитне визире преко целог лица

*морамо детаљно прати и дезинфиковати руке

*за време одмора ученици се не могу кретати по простору  школе

*свако одељење ће имати своју учионицу, те ће ученик користити једну школску клупу и столицу, а наставници ће одлазити у одељење где имају час по распореду часова. Само за наставу музичке културе, ученици ће одлазити у кабинет. Дезинфекција овог кабинета ће се вршити између сваког часа – односно промене  различите групе ученика, а дезинфекција осталих учионица ће се вршити након реализације наставе сваке групе ученика.

*Родитељи свакодневно морају мерити температуру деци. Уколико је она повишена или деца показују неке друге симптоме болести, децу НЕ ШАЉУ у школу, већ обавештавају одељењског старешину да ће дете због болести или неких других симптома болести остати код куће. О истом, одељењски старешина обавештава директора школе.

*Уколико наставник примети неке знаке болести код детета у току наставе, дете се изолује у учионицу која је за то одређена и чека тамо родитеље да дођу по њега.

*Уколико дође до обољевања члана породице или детета од Ковида 19, родитељ је у обавези да обавести одељењског старешину, како би се спровеле прописане мере и донела одлука о наставку реализовања наставе за друге чланове групе.

МОРАМО БИТИ ОДГОВОРНИ, ПРИДРЖАВАТИ СЕ МЕРА И ЗАШТИТИТИ СЕБЕ И ДРУГЕ!!!

На сајту Батута постављен је филмић о правилном прању руку. Саветујемо да га погледате сада ОВДЕ

Како правилно дезинфикујемо руде дезинфекционим средством на бази алкохола такође можете погледати ОВДЕ

 

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group