УПИС ЂАКА ПРВАКА
УПИС ЂАКА ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе у школској 2023/2024. години обавезан је

за сву децу рођену од  1. марта 2016. до 28. фебруара 2017. године.

Школа и ове године за будуће ђаке прваке и њихове родитеље/старатеље планира Отворена врата у оквиру Доситејевих дана прве недеље априла, када ће реализовати свој Други научни фест Доситеја. О тачном термину догађаја обавестићемо Вас накнадно преко сајта школе и преко вртића.

До тада и ове године припремамо филмић за вас који ће те моћи да погледате за који дан кликом  на следећу реч  ОВДЕ.

Школа је дужна да упише сву децу са своје територије и упис ће се реализовати од 1.3.2023. до 31.5.2023. У складу са својим могућностима школа може уписати и децу са друге територије, на основу избора и захтева родитеља, поднетог у секретаријату школе.

До 1. априла родитељи своју децу за упис у школу могу пријавити електонским путем попуњавањем пријаве која се налази  у наставку.   ПРИЈАВА И САГЛАСНОСТ 2023

Попуњену пријаву можете проследити на имејл школе dositejzr@beotel.net или  sekretardositej@beotel.net

Пријаве за упис такође можете поднети и у секретаријату школе, радним данима од 8 до 12 часова. Педагози ће вас на основу остављених података контактирати ради заказивања термина за тестирање детета за полазак у први разред, а све у складу са старосном доби ученика и периодом пожељним за реализацију тестирања, као и Вашим расположивим временом и доступним терминима.

Упис ће се и преко Портала е-Управасе вршити од 1.априла 2023.године. Упис деце у први разред родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу вршити  електронским путем од 1.4.2023. године преко Портала еУправа  покретањем услуге е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Да би извршили упис потребно је да:
-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном Порталу за електронску управу
-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → е-Заказивање термина у ОШ)
-Закажете термин тестирања детета у нашој школи. Након ваше е-пријаве за тестирање детета, школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис  – извод из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, лекарско уверење о спремности за полазак у први разред као и потврда о похађању програма предшколског васпитања и образовања.
Напомена: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Такође напомињемо да заказивањем термина преко портала, немамо могућност остваривања контакта са Вама, до самог доласка Вас у школу.

Родитељи који су дете за упис у школу пријавили попуњавањем и слањем пријаве на имејл школе или у секретаријату, не треба да пријављују дете и преко Е-управе.

 

 

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group