Путевима Михајла Пупина
Путевима Михајла Пупина

Ученици четвртог разреда, њих 62 са учитељицама Мирјаном Андријашевић, Душанком Голушин и Јеленом Антин  градиво српског језика и текст „Од пашњака до научењака“ Михајла Пупина, у слику су преточили у родном селу  Михајла Пупина, Идвору, које нам је у неспосредној близини.

Кроз музеј Михајла Пупина ,уз слике које сведоче о животу и раду нашег великог научника и филм који говори о великим проналасцима Михајла Пупина и о његовом школовању и раду ван наше земље, провео је ученике и учитеље Матић Драгиша,некадашњи директор музеја и велики познавалац лика и дела Михајла Пупина. Испричао  је такође причу о Пупиновом детињству и његовом одласку у Будимпешту и Праг.

У непосредној близини музеја налази се и родна кућа Михајла Пупина у којој су ученици могли да доживе део живота у време Михајла Пупина кроз две спомен собе са намештајем и посуђем у кухињи са огњиштем  из времена Пупина. Живот на селу је за децу из градске средине, захваљујући колегиници и дивној домаћици, употпуњен је посетом једном пољопривредном газдинству у Идвору. Након шетње  великим економским двориштем у ком се налазе пољопривредне машине и  приче о томе чему служе и како се користе и како функционише живот на селу, ученици су обишли и једну фарму крава и видели пут млека од штале до зрењанинске млекаре.

Посета је крунисана у Основној школи „Михајло Пупин“, где нас је дочекала учитељица Романа, испричала дивну причу о њиховој школи, вредним и успешним ученицима.

Деца су пуно тога чула, видела и доживела и овим смо употпунили причу о великом Михајлу Пупину, који је детињство провео недалеко од нашег града.

Још фотографија можете погледати ОВДЕ

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group