Разбуктала епидемија/ препрека или изазов
Разбуктала епидемија/ препрека или изазов

По одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа који се односи на утврђени модел наставе за школе, почевши од 24. јануара 2022. године настава у школама у Србији, па самим тим и у нашој локалној заједници реализује се директно у школи за цело одељење ученика од првог до четвртог разреда, а по комбинованом моделу за ученике од петог до осмог разреда.

Како смо од почетка епидемије Covid 19 имали више пута промену начина реализације наставног процеса, у складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама Института за јавно здравље, као и одлуком МПНТР стекли смо одређена знања и искуства, а увидели и предности и недостатке појединих модела реализације наставе. Након састанка стручних Тимова који постоје и раде у школи, анализа рада и постигнућа ученика у различитим моделима рада школе, донета је одлука о начину реализације наставе у нашој школи, како би се превазишле уочене мањкавости и проблеми у смислу превазилажења смањеног континуитета рада и напредовања ученика у онлајн настави. Предузете су све активности ради обезбеђивања услова да се настава за све ученике реализује свакодневно у директном конакту са наставником у реалном времену по распореду часова. У свим учионицама инсталиране су веб камере са микрофоном, те једна група наставу прати у учионици, а друга група преко видео сусрета. На тај начин ученици целог одељења имају потпуни континуитет у праћењу наставних часова, добијају исти квалитет информација и задатке у директном контакту са наставником.  Ученици који су тог дана код куће могу да постављају питања и траже додатна објашњења, али и наставник има могућност да их ангажује да дају поједине одговоре, као да су присутни у школи. Овакав вид рада у измењеним условима рада школе, омогућава и наставницима да континуирано прате рад и напредовање свих ученика на сваком наставном часу.
Како у школи постоји и одређени број ученика који се налази у изолацији због болести члана породице, те стога не могу да долазе у школу, ово је одличан начин да се превазиђе одсуство ученика који се добро осећају и могу да прате наставу. Настава је обавезна за све ученике, који нису болесни. без обзира да ли су тог дана по предвиђеној динамици у школским клупама или на онлајн настави. Сваки изостанак ученика евидентира се у ес дневнику, а изостанци се правдају по процедурама као у условима редовног функционисања школа.

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group