Ђаци другаци у Градској народној библиотеци “Жарко Зрењанин”
Ђаци другаци у Градској народној библиотеци “Жарко Зрењанин”

Ученици сва три одељења другог разреда у оквиру Дечије недеље са својим одељењским старешинама 6.10.2021. били су гости дечјег одељења Градске народне библиотеке.

 

 

Због актуелне епидемиолошке ситуације, у просторије библиотеке улазило је само по једно одељење, док су друга два одељења за то време обишла Градску башту и упознала се са знаменитим грађевинама и институцијама које се налазе у близини Градске библиотеке (Народно позориште ,,Тоша Јовановић“, зграда Скупштине града Зрењанина, католичка црква – Катедрала Светог Ивана Непомука, споменик краљу Петру I Карађорђевићу …).

 

Библиотекарке су упознале децу са дечијим одељењем библиотеке и разговарале са децом о њиховим досадашњим искуствима са библиотеком. Деца су наводила називе књига које би препоручила другима да их прочитају, постављала су питања о томе шта радити ако се књига случајно оштети или изгуби, колико дуго могу да задрже књигу… Библиотекарке су кроз разговор упознале децу са правилима и условима под којима се може узети књига из библиотеке.

Деца су информисана о радионицама које се одржавају у библиотеци, као и о  традиционалним манифестацијама Песничка штафета и Читалачка значка које Градска народна библиотека организује сваке године и у којима очекују да и другаци узму учешће.

 

 

Својим доласком, деца су стекла право на бесплатну чланарину која важи годину дана, уз услов да до 15.10. дођу у библиотеку са својим родитељима како би им биле издате чланске карте које ће такође важити и за све чланове породице.

 

 

Деца су уживала у шетњи до зграде библиотеке и дружењу са књигама и својим вршњацима.

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group