УПИС ПРВАКА
УПИС ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе у школској 2024/2025. години обавезан је

за сву децу рођену од  1. марта 2017. до 28. фебруара 2018. године.

Школа и ове године за будуће ђаке прваке и њихове родитеље/старатеље планира Отворена врата 20. марта 2024.године са почетком у 17 часова, када ће реализовати свој сада већ традиционални, Четврти научни фест Доситеја.

До тада и ове године припремамо филмић за вас да виртуелно са Софијом , ученицом четвртог разреда, прошетате кроз нашу школу и упознате се са учитељицама, четвртацима, ухваћеним моментима из њиховог живота и рада у школи, педагогом , психологом и наравно директором. У шетњу крените кликом на линк који се налази  ОВДЕ.

Школа је дужна да упише сву децу са своје територије и упис ће се реализовати од 1.3.2024. до 31.5.2024. У складу са својим могућностима школа може уписати и децу са друге територије, на основу избора и захтева родитеља, поднетог у секретаријату школе.

До 1. априла родитељи своју децу за упис у школу могу пријавити електонским путем попуњавањем пријаве која се налази  у наставку.   PRIJAVA I SAGLASNOST 2024

Попуњену пријаву можете проследити на имејл школе dositejzr@beotel.net или  sekretardositej@beotel.net

Пријаве за упис такође можете поднети и у секретаријату школе, радним данима од 8 до 12 часова. Психолог и педагог ће вас на основу остављених података контактирати ради заказивања термина за тестирање детета за полазак у први разред, а све у складу са старосном доби ученика и периодом пожељним за реализацију тестирања, као и Вашим расположивим временом и доступним терминима.

Родитељи од 1.априла 2024.године имају могућност да и преко Портала е-Управе изврше упис детета у школу (уколико то већ нису учинили лично у школи или слањем пријаве за упис путем имејла). Упис деце у први разред родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу вршити  електронским путем од 1.4.2024. године преко Портала еУправа  покретањем услуге е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Да би извршили упис потребно је да:
-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном Порталу за електронску управу
-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → е-Заказивање термина у ОШ)
-Закажете термин тестирања детета у нашој школи. Након ваше е-пријаве за тестирање детета, школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис  – извод из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, лекарско уверење о спремности за полазак у први разред као и потврда о похађању програма предшколског васпитања и образовања.
Напомена: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Такође напомињемо да заказивањем термина преко портала, немамо могућност остваривања контакта са Вама, до самог доласка Вас у школу.

Родитељи који су дете за упис у школу пријавили попуњавањем и слањем пријаве на имејл школе или у секретаријату, не треба да пријављују дете и преко Е-управе.

За све додатне информације стојимо Вам на располагању 023/542-348 или 023/525-905.

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group