“Розе мајице”
“Розе мајице”

У ОШ „Доситеј Обрадовић“ Зрењанин обележен је Међународни дан борбе против вршњачког насиља кроз различите активности. Одељењске старешине су у оквиру својих одељењских заједница на часу одељењског старешине на различите начине обележили овај дан, кроз радионице, дебата, предавања, изложбе. Кроз сваки садржај је била прожета прича о розе мајицама, са нагласком на толеранцију, емпатију, поштовање различитости, развијање сарадње. Поједине одељењске старешине су у Google учионицама поставили садржаје од приче о розе мајицама, преко препоручених садржаја односно филма који би требало да погледају. На основу постављених материјала у истој учионици отворена је дебата на тему, те је остављен и простор за изношење мишљења сваког појединачног ученика и развој дебате са учешћем одељењског старешине. Неки од неки од радова ученика су у прилогу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наставница ликовне културе је организовала ликовни конкурс за ученике петог разреда, постављајући причу о розе мајицама и међународном дану борбе против вршњачког насиља у Google учионици. Неки од ученичких радова су у прилогу.

 

 

 

 

 

У оквирулитерарне секције такође је час посвећен овој теми, а након тога уређени су панои у школском простору.

 

 

 

 

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ такође је учествовао  у обележавању Међународног дана борбе против вршњачког насиља 24. фебруара 2021. године под називом „Дан розих мајицаˮ.

Тим поводом чланови УП су на роза папиру, у облику мајица, одштампали текст објашњења тог назива и истакли испред сваке учионице на паноима.

 

 

 

Izrada sajta & Web dizajn: Hit Group